Во светските медиуми денеска се појави и последната порака на Емилијано Сала испратена кон свој близок пријател во Аргентина директно од авионот. Се претпоставува дека пораката е пратена неколку моменти пред авионот комплетно да исчезне од радарот на контролата на летање…