Во Венецуела се уапсени Црногорци кои пловеле со брод полн со 5,7 тони кокаин.

Идентитетот на црногорските државјани е објавен и се работи за Драгољуб Живковиќ од Цетиње, Никола Маркиќ од Котор, Михајло Џорџевиќ од Котор и Васко Радонњиќ исто од Котор.

Mas cu 5000 kilo di droga confisca y 10 Europeo deteni riba barco Aress

Mas cu 5000 kilo di droga confisca y 10 Europeo deteni riba barco Aress

Posted by 24ora on Tuesday, 25 February 2020

Црногорската полиција објави дека се работи за повеќе месечна меѓународна акција иницирана од црногорската полиција а во соработка со холандската , британската и српската. На твитер Управата објави и фотографии од заплената .