Во полициската акција „Сториџ“, која е спроведена на подрачјето на Градишка, откриени се 460 килограми дрога сканк.

Акцијата ја спровеле полициски службеници од Управата за организиран и тежок криминалитет на МВР Република Српска под надзор на Обинителството во БиХ.

Како што пренесува „РТРС“, на акцијата „Сториџ“ и претходело апсење во Унгарија пред два месеци. Тогаш на еден паркинг е уапсен 71 годишен државјанин на БиХ од Нова Топола, заедно со 22 годишен Унгарец, а запленети се осум килограми дрога.