Аида Мерлано (43) нејзината популарност не ја доби поради добрата работа во Парламентот, туку поради тоа што беше осудена за купување на гласови. А сега е повторно актуелна поради спектакуларното бегство од затвop.

Некогашната конгресменка избега во вторникот од затвopoт откако и беше дозволена посета на стоматолог. На една од снимките се гледа деталното подготвување и бегство од ординацијата во Богота.

Видео од внатрешноста на затворот
Видео од моменто кога бега со мотор