Вечерва во Загреб се случило шесткратно убиство на „Цимерманова“ улица, јавија хрватските медиуми повикувајќи се на извори од полицијата.

Полиција го блокира цел кварт и трага по убиецот.

Засега не се соопштуваат идентитетите на убиените лица. Телата биле пронајдени во една куќа, по дојава за пукотници.