Рано утринава е започната голема полициска акција која е во тек во Лојане, кумановско, скопско и на повеќе места низ Македонија, дознава Плусинфо.

Рано утринава е започната голема полициска акција која е во тек во Лојане, кумановско, скопско и на повеќе места низ Македонија, дознава Плусинфо.

Неофицијално акцијата ја спроведуваат специјалните единици на МВР. Според жители на тој регион  полициските хеликоптери од рано наутро надлетуваат над овој регион.

Според одредени извори станува збор за акција за апсење на група која криумчарела мигранти.

Акцијата сè уште трае, повеќе детали се очекуваат во текот на денот.

извор: plusinfo.mk