Илегален мигрант кој е уапсен од полицијата во Бихаќ е осомничен за учество во убиство на пет лица, потврди Мујо Коричиќ , заповедник на полицијата. Тој потврдил дека се работи за човек кој е уапсен пред две недели за разни други кривичнии дела, а со дополнителни проверки е утврдено дека за него е распишана потерница за убиство на пет илегални мигранти во Македонија.
Корилиќ не го потврдил ниту открил идентитетот на уапсениот, но истакнал дека полицијата се соочува со многу кривични дела и зголемен број кривични дела отккао е започната мигрантската криза на овие простори.