Во текот на месец мај бил извршен полов напад врз малолетно лице од други малолетници, велат од МВР.

На 05.07.2020 во 01.00 часот во СВР Струмица, било пријавено дека на 18.05.2020 во попладневните часови бил извршен полов напад на малолетно лице од страна на други двајца малолетници. Се преземаат мерки за расчистување на случајот, кратко соопштија од МВР.