Македонската полиција на граничниот премин Табановце откри пратка од 500 килограми марихуана.

Марихуаната била пронајдена и откриена во каминон со албански регистарски таблички.

Дрогата  била спакувана во црни вреќи.

Се очекуваат повеќе детали.