Пред 15-тина минути македонските граѓани почувствуваа земјотрес.

Најмногу “здрмало“ во Охрид, но силно е почувствуван и во Скопје, како и во други градови.

Земјотресот е со епицентар во Драч, со интензитет од 5.8 степени и на длабочина од 10 километри во Јадранското Море.