Работник загина а друг е повреден на градилиште во скопска Кисела Вода. Вториот работнок им атешки телесни повреди а двајцата настрадале откако ги поклопила земја додека работеле не изградба на потпорен зид.

Изведувач на работите е фирмата „Баџак Инженеринг“ која била ангажирана за изградбата на потпорниот ѕид на улицата Христо Татарчев, крак 14, со потпишан договор од општина Кисела Вода, а избрана на оглас за јавна набавка.

Полицијата и обвинител извршија увид ,а на терен се и сите инспекции од Општината.