Во текот на изминатиoт ден на подрачјето на Секторот за внатрешни работи Скопје се случиле 13 сообраќајни незгоди од кои една со тешки телесни повреди, шест со телесни повреди и шест со материјална штета. При сообраќајните незгоди едно лице се здобило со тешки телесни повреди и девет со лесни телесни повреди. 16 возачи се санкционирани бидејќи се движеле со поголема брзина од дозволената. Исто така исклучени се и 21 возачи бидејќи 16 го управувале возилото пред да се стекнат со право за управување на моторно возило, тројца биле возачи почетници и двајца го управувале возилото под дејство на алкохол. 13 возила се исклучени од сообраќај бидејќи биле нерегистрирани. Санкционирани се и пет возачи кои поминале крстосница на црвено светло, двајца не дале првенство на минување на пешаци, четворица неправилно се престроиле и еден неправилно престигнувал. Во однос на пешаците санкцинирани се 10 пешаци кои поминале коловоз надвор од пешачки премин и седум кои поминале на црвено светло. Во текот на изминатиот ден издадени се 81 мандатни платни налози, додека исто така 61 возила се подигнати со “Пајак”.

извор: MVR