Во пожар целосно изгорел автомобил „тојота корола“ паркиран на улицата Генерал Михајло Апостолски, во скопската населба Карпош 1. Опожарениот автомобил бил паркиран на улицата пред куќата во која живее Миле Зечевиќ, а возилото е во сопственост на неговата сопруга.

Се претпоставува дека пожарот, кој избувнал утрово околу 3 часот, бил подметнат.

Полицијата извршила увид, но сѐ уште го обезбедува местото.

Миле Зечевиќ е член на Централниот одбор на СДСМ.

фото: mkd.mk