Влатко Стефановски иако пред некој ден го загуби братот драматургот Горан Стефановски, професионално го одржа концертот во Автралија Мелбурн. Маестралноста на Влатко и во најтешките моменти од неговиот живот ја споделуваат нашинците кои биле на концертот.