Momentalno vo Nefrolosko odelenie vo Struga. Mameto da vi go ebam na site ta od Vmro ta od SDSM. Bolni po hodnici da sedat. Vakvi maki site da gledade do eden sto sedite na foteljite. SRAM Da Vi e na site na funkcija. Kaj si ministerce za zdrasvo da otvoris oci sto se desavat po bolnicive i site sto se tupate v gradi na vlast sto se

Posted by Ane Iloska on Tuesday, September 10, 2019

Вечерва Струга ја зафати невреме и силен дожд. Низ градот има неколку поплавени месета, но најаларманта е состојбата во нефролошкото одделение на струшката болница. Пациенти седат во ходник чекаат да превре за да се санира водата во нивните соби која тече од покривот. Опасноста е уште поголема што водата пробива во близина на светлото на плафонот. Метеролозите најавуваат деновиве нови дождови особено во западниот дел од државата.