По три дена селаните од Грчец решија да протестираат пред пунктот на ЕВН во Ѓорче Петров. Пунктот го обезбедуваат специјалци на МВР. Ним им е исклучена струјата а ЕВН тврди дека има голем дефект и не може да се отстрани брзо поради нелегалните приклучоци на многу објекти во електродистрибутивната мрежа кои прават голем проблем во снабдувањето со струја.

+ VIDEO/ Banorët e Gërcecit protestojnë para #EVN në Gjorçe, policia bllokon hyrjen

Posted by Almakos.com on Friday, 22 November 2019