Директно од с. Велмеј, пожарот кој е разгорен кај планината се приближува до првите куќи и се заканува да влезе во селото.

Posted by ОХРИД 24 on Wednesday, August 14, 2019

Попладнево голем пожар ја зафати планината над селото Велмеј – охридско. Големиот пожар се приближува кон куќите од селото.