Силниот ветер вечерва кој пред малку се стиша и помина како ураган однесе покриви, но и лимови од градилишта. Половина час движењето во главниот град беше опасно со возило, но особено пеш. Булеварот Партизнски Одреди е блокиран , а многу градежни материјали се разлетани на раскрсницата со Окртомвриска револуција.

Градоначалникот на Карпош Стефан Богоев соопшти дека екипи за санирање на штети и проблеми се на терен.