Француската полиција објави дека го убила напаѓачот на божиќниот пазар во Стразбур, кога загинаа три лица.

Министерот за внатрешни работи Кастанер изјави дека осомничениот Шериф Шекат бил пресретнат од полицијата на улица во Стразбур и го застрелала кога тој отворил оган. Дваесет и деветгодишниот Шекат имал низа кривични обвиненија во Франција и Германија, а на радикален ислам преминал додека бил во затвор.

Immediate aftermath following police shooting of Strasbourg suspect

Strasbourg attack: Immediate aftermath following police shooting of suspect READ MORE: https://on.rt.com/9kg9

Posted by RT on Friday, December 14, 2018