Мистериозна смрт на млада девојка ја потресе Струга. Според инфомрациите на МВР станува збор за 27 годишна туристка од Холандија.Безживотното тело на девојката е најдено во струшки хотел а на него немало траги од насилство.

Обдукцијата ќе ги покаже причините за смртта на девојката која во туристичкиот град била дел од група туристи од  Кралството Холандија.