Денеска се прави целосна дезинфекција на зградата која ги уплаши граѓаните на населба Аеродорм кога во неа тие почувствуваа неподнослива миризба. Искористени пелени од стари жени ја крена пилицијата пожарната и брзата помош на нозе.
Станарите беа евакуирани до доцна во ноќта. Специјална единица на АРМ откри дека миризбата на амонијак е предизвиката од станот 11 на вториот кат, во кој живееле две жени, мајка и ќерка, кои долг период живееле во расфрлени пелени, неисчистени простории, отпадоци и смет на сите страни.
Пелените во станот стоеле од јануари годинава.

фото : Makfaks