Скопјани масовно ја споделуваат сликата од мртов коњ закачен на камион. Жителите на главниот град се згрозени оти животното на ваков начин се транспортира. Најверојатно се носи на депонија но ревелотот е голем поради сликата низ скопските улици кои ја гледаат и деца, поради суровоста на глетката. Коњот и да се носи на депонија или било каде треба да е покриен и транспортиран во посебни услови. Жителите на Скопје бараат интервенција од полицијата и санкции од надлежните институции.