Карамбол во кој учествувале пет возила се случи утрово околу 8 часот кај местото викано Пуста Кула, на автопатот Велес-Скопје. 

Автопатот е целесно затворен за сообраќај, велат за Дума.мк возачи кои се дел од долгата колона со возила. На  ово дел од автопатот има магла.

извор: Дума.мк