Протагонистката од хит-документарецот „Медена земја“ наполни 57 години.

Она што го прави нејзиниот роденден особено значаен е фактот што Атиџе за првпат ги дувна свеќите на роденденската торта.

Сузана ѝ приреди вистински празник на Атиџе во еден скопски ресторан, бидејќи самата никогаш во својот скромен живот тоа го нема доживеано.

„Кога некој првпат во животот слави роденден и првпат дува роденденски свеќички заслужува (минимум) тридневно славење“, порачува Турунџиева.

Инаку, веќе неколку месеци Турунџиева активно се дружи, ја поддржува и ѝ помага на Атиџе.

Токму пред новогодишните празници, познатата Сузана се потруди со сите можни средства да ѝ помогне на Атиџе, организирајќи хуман настан.