Првото бебе во 2021 година се роди на Универзитетската клиника за гинекологија и акушерство во Скопје во 00.01 часот. Момчето е тешко е 3 килограми и 650 грама и е долго 51 сантиметар.

Мајката на бебето е Бојана Смилеска од Скопје и тоа е нејзино второ дете.

Фото: ГАК

Дежурната екипа во ГАК