Доцна вечерва судија на претходна постапка одреди притвор на Бојан Јовановски и второосмичениот за случај за рекет и перење пари. Случајот е отворен и истражуван по кривична пријава поднесена од бизнисмен кој според истрагата на Обвинителството бил подолго време рекетиран и од него биле изнудувани пари за влијание во СЈО. Обвинителката Русковска појасни дека има докази и тоа видео материјали и сведочења а притворот е одреден поради опасност од бество влијание на сведоци. Осомничените веќе се во истражниот затвор Скопје.