Денес, нешто после 17:00 часот се случило убиство во охридското село Велгошти, јавуваат локалните медиуми. Веста ја потресе охридската јавност, особено што, според првичните информации, станува збор за мајка на две деца, на возраст од околу 40 години, која била брутално убиена во нејзиниот дом. Наскоро се очекуваат детали за убиството.првичнп се знае дека жената е пронајдена со најлон кеса на главата.