Поранешниот главен извршен директор на Т-Мобиле, Жарко Луковски почина попладнево. Засега познато е дека бил болен а синоќа имал мозочен удар.

Беше и сведок во случајот Рекет.

Луковски беше осомничен во случајот на СЈО „Базни станици“ за злоупотреба на над 3,5 милиони евра во корист на „Бетон“ АД Скопје, а на штета на акционерите на Т-мобиле, меѓу кои, и државата.

Важеше за близок човек на Орце Камчев и го поврзуваа со негови оф шор фирми. Луковски бил меѓу неколкуте сопственци на мистериозната фирма „Ексико“.