Утрово почина сопственикот на најпознатата и најстара слаткарница во Скопје Апче. Најблиските и пријателите се простуваат :

Со длабока БОЛКА И ЖАЛ ви сопштуваме на сите роднини и пријатели дека нашиот пред се татко ,дедо и газда на СЛАТКАРНИЦА АПЧЕ со големо срце денес за жал почина погребот со сите протоколи ќе биде на гробиштата во Село Јаловјане Тетово во 13 часот со почит од персоналот на СЛАТКАРНИЦА АПЧЕ ПРЕД СЕ ВЕ ИЗВЕСТУВАМЕ ДЕКА НАШИОТ ГАЗДА НЕ Е ПОЧИНАТ ОД КОРОНА ВИРУС!!

Со голема тага ја примив веста за оваа прерана загуба за нашиот пријател бате-Ељам и газда на Слаткарница АпчеЗагубивме голем човек во срцето. Неговите хумани дела кон секој еден ќе ги паметиме сите,учевме сите како треба да се биде хуман

Бате-Ељам ќе останеш да живееш во нашите срца голем човеку

Во име на мојата фамилија изразувам искрено и длабоко сочувство на фамилијата КадриБате-Ељам Аллах џ.ш да те награди со Џенет а на фамилија сабур-амин

Скопје остана без уште една градска легенда. Почина нашиот семеен пријател Елам Кадриа, продолжувач и сопственик на традицијата на Слаткарница Апче. Нека му е лесна земја.