Познатата српска актерка Неда Арнериќ почина на 67-годишна возраст, објави Телеграф.рс. Таа била пронајдена мртва во нејзиниот стан, без знаци на насилство. Ја пронашол братот на тарпезариската маса. Полицијата извршила увид.

Неда Арнериќ е родена на 15 јули 1953 година во Књажевац и имаше богата актерска кариера.