На седница на Судскиот совет поранешниот претседател на Државната Изборна Комисија Александар Чичаковски е избран за судија во Управен Суд. Чичаковски заедно со останатите членови во ДИК поднесоа оставки откако во јавноста беше објавено дека на затворена седница си поделиле високи бонуси.

За патотот до судиската функција Досие пишуваше во продолжение линк од објавата :