Нуркачкиот тим „Акватек” има полни раце работа поради отпадот што луѓето го фрлаат во Охридско Езеро. Во нуркачката потрага на дното на езерото овој пат беа најдени покуќнина и федери од стар душек. 

Нуркачкиот тим постојано работи на лоцирање и фотографирање на секаков вид отпад, а потоа и на негова дислокација. 

Претходно беа најдени и правосмукалка, перална, када, плочки, врата, како и када. Р.Д.