Необична фотографија од пред Обвинителството во центарот на Скопје. Метла пред вратата на оваа институција го привлече вниманието на минувачите. Хигиеничарката ја оставила па присутните се мајтапеа околку метлите и она за што стана симбол токму метлата.

Фотографијата е само сатира не ја отсликува состојбата во Обвинителството.