Градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов, потврди дека во договор со градоначалникот на Тирана,  ќе биде испратена специјална екипа со дронови за помош при пребарувањето и потрагата по преживеани лица под урнатините во Драч.

Шилегов преку фејсбук најави и дека на утрешната седница на советот на град Скопје ќе побара да биде донесена одлука за доделување на помош на настраданите во катастрофалниот земјотрес во Драч.