Пред малку со над 400 гласови на конвенцијата на ВМРО-ДПМНЕ , професорката Гордана Силјановска Дафкова беше избрана за кандидат за Претседател на државата.

Таа се заблагодори на присутните со зборовите : ” Можеби доаѓа времето на жените”.