На битолскиот портал Бабам Битола е објавена слика од познатиот архиепискот Јован Вранишковски на која се гледа како прима инекција во рамо. Се работи за вакцина против корона.

Тој е роден во Битола, град во кој луѓето имаат интересни надимаци. Вранишковски битолчани го крстија Фрајзеро – по името н апроизводителот на вакцината.

извор: babambitola.mk