Според првичните проценки, по пожарот доцна синоќа и во текот на раните утрински часови беснееше во стговскиот центар „Глобал“ во Струмица изгорени се повеќе од 10 продавници, внатрешниот дел каде е сместен пазарот и тезгите, супермаркет во внатрешноста, а пламените јазици зафатиле и делови до третиот кат од трговскиот центар.

Местото и натаму го обезбедува полицијата а присутна е и екипа на ТППЕ Струмица, која внимава да не дојде до нов пожар и интервенира на местата каде се појавуваат пламени јазици.

фото: TV Kanal VIS – Strumica