Се уште Македонија е блокирана од снежни наноси кои се чистат но работата оди бавно. Досие.мк доби фотографија од паркингот на скопскиот аеродром направена пред еден час. Токму премиерот Зоран заев поради лошото време и условите на аеродомот по полу часовно кружење над Скопје со владиониот авион мораше да биде пренасочен на аеродромот во Софија.