Дали поради дождот се засолнаа или Град Скопје ги собра кучињата од Плоштад се уште немаме одговор. Денеска Плоштадот е празен и околу не може да се забележи ниту едно куче.

Во овој дел од градот живееа цела глутница кучиња за кои скопјани се жалеа дека ги напаѓаат.