Попладнево додека по завршувањето на протестот на моторџиите на Илинденска во Скопје се случи сообраќајка во која моторгија беше удрен од автомобил. Интервенираше и итна медицинска помош. Моторџијата има повреди но не се живтоно загрозувачки.