Албанската полиција по претходни добиени сознанија во организирана операција спречи обид за шверц на марихуана во Македонија.

Имено, лицата А.Б ()47 и И.Б (22) преку зелен граничен премин околу 21.30 часот со натоварено живото на кое имало околу 55 килограми марихуана се обиделе на црно да ја преминат границата, со што наркотиците би завршиле во Македонија, пренесуваат албанскитге медиуми.