Од Трговскиот центар во Карпош во моментов се евакуираат луќето продавачите и целиот персонал. Според јавувања на луѓе пристуни во трговскиот се работи за анонимна дојава за бомба. Полицијата е на терен се очекуваат повеќе информации.