По дојава за поставена бомба во Таџ Махал евакуирани се туристите, а одред на индиската специјална полиција го проверува светскиот познатиот објект.

Полицијата соопшти дека 99% се сигурни дека станува збор за лажна дојава, но сепак реагирале со целосен капацитет.

Дојавата за бомба е пристигната преку телефонски пат, а полицијата смета дека најверојатно станува збор за лажна дојава.

Сите туристи кои биле во Таџ Махал се безбедно евакуирани.