Тешка сообраќајна несреќа се случила попладенво во Преспа  во која според се уште неофицијални информации загина жена, а маж на возраст од околу 40 години и девојче на 10 години со политрауми и во тешка состојба во моментото се на одделението за неурохирургија во Клиничката болница во Битола.

Поради исклучително тешката состојба и повредите со кои се здобиле овие  две лице,  во болницата се организира транспорт на поврдените на Клиниките во Скопје, потврдија од Клиничката болница во Битола, за апла.мк. Поврдено е уште едно лице на возраст од  60 години, кое  е хоспитализирано во Битолската болница.