Доцна синоќа, околу 22:40 часот од страна на УПС во ПО-Матејче добиено е известување дека во атарот на селото Слупчане, кај месноста „Слупчански бунар“, било најдено патничко моторно возило, марка „опел астра“ со регистарски таблички СК 4080 АО во кое било пукано од непознат сторител и во него две лица.

Од страна на ИМП потврдена е смрт кај двете засега непознати лица.