10 фамилии во општина Петровец од изутрината се без покрив, откако пожар ја изгоре импровизираната барака во која живееја, објави Сител.

Во несреќата нема повредени лица, а благодарение на брзата интервенција на пожарникарите огнот е ставен под контрола, без опасност да се прошири кон останатите куќи. градоначалникот на општината вети помош за лицата и фамилиите кои го изгубија домот.

Засега не се знаат причините за избувнувањето на пожарот, кој се случи во бошњачката населба во општина Петровец.

Пожар во Петровец изгоре барака, семејството остана без покрив над главата

Posted by TV21 on Friday, 22 November 2019