Пред еден час во скопската населба Ново Лисиче се случи семејна трагедија – се обеси дедо Киро М. Според информации од терен телото на починатот е пронајдено во подрумските простории на зградата во која живее.

Според соседите кои се уште се во шок дедо Киро бил мирен и тивок човек кој имал тежок живот. Тивко живеел и се грижел за просториите од зградата. Пред неколку години му се случила семејна трагедија кога починал синот. Од тогаш дедо Киро со сопругата се грижеле за внуците.

Пред 40 дена починала сопругата. Неофицијално телото го пронашол внукот.

Соседите вознемирени вечерва се собраа пред влезот. Сите зборуваа најдобро за дедо Киро и се прашуваа зошто се решил на вакво нешто кога со сите убаво живеел.

Полицијата се уште врши увид на местото.

текст фото : К.Мачкиќ