На социјалните мрежи синоќа се ширеше повик за помош во потрага по исчезнат постар човек кој боледува од деменција. Но човекот кој се вика Војислав Марковски, кој исчезна околу 16 е пронјаден жив и здрав.

Го снема од дома во скопската населба Ново Лисиче, кај трговскиот центар „Лиса“. По објавата по медиумите и социјалните мрежи чичко Војо е пронајден. Семејството се заблагодарува на сите кои помигнале да биде пронајден.