Прв пат во Македонија направивме хемодијализа (PRISMAFLEX) кај бебе од 3 килограми, пишува д-р ВладимирЧадиковски на својот Твитер профил.

Тоа единственот третман кај сите бебиња и деца со акутни откажувања на бубрезите, тешки сепси, труења со лекови и токсини,цирози, перикардит, аутоимуни болести, енцефалопатии,.. Браво за цел ТИМ!!, додаде тој.