Автобус удрил во надвозник и остана без кровот, во близина на бугарскиот град Пловдив. Во автобусот биле двајцата возачи и немало патници. Возачот најверојатно или не видел ограничување на висината или не проценил дека нема да помине под постот. Удрил и додека застанал целот кров се искинал. Социјалните мражи во Бугарија со оглед дека нема повредени и жртви ја свртеа сообраќајката на шега па пишуваат дека автобусот е кабрилет и подготвен за лето.

https://trafficnews.bg